Τι πρέπει να γνωρίζω για να αγοράσω ένα UPS

Το UPS είναι τροφοδοτικό αδιάλειπτης παροχής ενέργειας που το χρησιμοποιείτε για να προστατέψετε και να εξασφαλίσετε την σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία των εφαρμογών σας έναντι των διακοπών και των διακυμάνσεων του Δικτύου.

 • Από πού το αγοράζω;
 •  Πρόκειται για σοβαρή τεχνική εταιρεία που θα με καλύψει πλήρως με μακρόχρονη τεχνική εξυπηρέτηση;
 • Πόσα έχει πουλήσει μέχρι τώρα και εάν είναι ευχαριστημένοι αυτοί που τα πήραν.
 • Τι είδους ρεύμα παρέχει ; Παρέχει ρεύμα σταθερό ημιτονοειδές;
 • Έχει δυνατότητα στιγμιαίας υπερφόρτωσης 150% ;
 • Διαθέτει σύστημα προστασίας από υπερφόρτωση και σταθεροποίηση της τάσης;
 • Ο συσσωρευτής αντέχει σε γρήγορες εκφορτίσεις χωρίς συντήρηση;
 • Είναι ο κατάλληλος συσσωρευτής για να εξασφαλίσει την υποσχόμενη αυτονομία;
 • Ποια ισχύ πρέπει να έχει το UPS για να καλύψει τις ανάγκες μου;
 • Άψογος σχεδιασμός για εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία
 • Εύκολη αλλαγή μπαταριών
 • Προστατεύει τον ηλ. υπολογιστή, computer,το modem, το fax, το τηλ. κέντρο
 • Σταθεροποιεί την τάση του δικτύου
 • Ακουστική ειδοποίηση
 • Με σειριακή θύρα για δυνατότητα ελέγχου από τον υπολογιστή (μέ το καλώδιο και το software)
 • Επιλογή εκκίνησης χωρίς σύνδεση στο δίκτυο

Θα πρέπει να πούμε μερικά πράγματα για τα KW και τα KVA.
Εάν π.χ. πάρουμε έναν υπολογιστή που εργάζεται με 230volt και μετρήσουμε με ένα αμπερόμετρο εναλλασσόμενου ρεύματος την είσοδο του έστω 1,96 amper.Εάν τώρα πολλαπλασιάσουμε την τάση του δικτύου των 230volt με την ένταση των 1,96 amper θα έχουμε ένα μέγεθος που το λέμε φαινόμενη ισχύ, το οποίο μετριέται σε VA η KVA .

Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε 230Χ1,96 = 450 VA. Άρα η συσκευή μας φαίνεται να καταναλώνει 450VA. Αυτό δεν είναι αληθινό! Το μέγεθος αυτό (είναι λίγο περίεργο) ενώ είναι το γινόμενο δυο πραγματικών μεγεθών (230VΧ1,96A) δεν είναι πάντοτε σωστό γι αυτό εξάλλου το λέμε και φαινόμενη ισχύ. Η πραγματική ισχύς που καταναλώνουμε και που μετριέται σε WATT μπορεί να είναι, θεωρητικά τουλάχιστον, από 0-450W. Αυτό εξαρτάται από το συνημίτονο της συσκευής.

Τι είναι λοιπόν αυτό το συνημίτονο ;
Όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούμε αποτελούνται βασικά από τρία δομικά στοιχεία. Αντιστάσεις, αυτεπαγωγές (πηνία), και χωρητικότητες (πυκνωτές ). Ο συνδυασμός αυτών των τριών στοιχείων και το μέγεθος ενoς εκάστου στο φορτίο χαρακτηρίζουν τελικά το είδος του φορτίου που παρουσιάζει η συσκευή μας στο εναλλασσόμενο ρεύμα του δικτύου. Εάν έχουμε ένα φορτίο που περιέχει μόνο αντίσταση το λέμε ωμικό, εάν έχουμε συνδυασμό των δυο η τριών και υπερισχύει η αυτεπαγωγή το λέμε επαγωγικό, εαν η χωρητικότητα το λέμε χωρητικό. Το πόσο επαγωγικό η χωρητικό είναι το φορτίο μας το καθορίζουμε με ένα αριθμό που τον λέμε συνημίτονο φ (συν φ). Ο αριθμός αυτός κυμαίνεται από 0 -1. Εάν το φορτίο είναι καθαρά επαγωγικό χωρίς να περιέχει καθόλου αντίσταση , κάτι που είναι αδύνατο στην πράξη, το συν φ είναι 0, δεν καταναλώνουμε τίποτα (κάτι σαν το αεικίνητο), εάν είναι καθαρά ωμικό το συν φ είναι 1.

Δηλαδή 450VA βλέπουμε και όμοια 450W καταναλώνουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί η αντίσταση δεν μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια, ενώ τα πηνία και οι πυκνωτές είναι αποθήκες ενέργειας .Στην πράξη οι συνηθισμένες συσκευές όπως και οι λυχνίες φθορισμού (εκτός κινητήρων ) έχουν συν φ που κυμαίνεται γύρω στο 0,8 άρα ο υπολογιστής μας καταναλώνει 450VA X 0,8 = 360watt.

Το UPS λοιπόν θα πρέπει να μας δώσει 360 watt πραγματική ισχύ, αλλά να είναι κατασκευασμένο έτσι που τα εξαρτήματα του και τα καλώδια του να μπορούν να μας παρέχουν τα 450VA που χρειάζεται να αποθηκεύσει η συσκευή μας.

Επομένως προκειμένου να αποφασίσουμε για την ισχύ σε VA του UPS που θα αγοράσουμε θα πρέπει να διαβάσουμε τις πινακίδες όλων των μηχανημάτων που θέλουμε να εξυπηρετήσουμε. Εάν οι πινακίδες εκφράζουν την ισχύ σε WATT, αθροίζουμε όλα τα WATT και τα διαιρούμε με το 0,8 για να βρούμε τα VA που πρέπει να έχει το UPS και προσθέτουμε ένα 30% επί πλέον για περιθώρια ασφαλείας. Άρα για κατανάλωση 450VA ή 360W χρειαζόμαστε UPS 450VA X 30% = 585VA και επιλέγουμε το αμέσως επόμενο σε πιο κοντινό σε ισχύ (VA) από τον κατάλογο UPS.

ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ;

Σε μια περίοδο που το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερα νοικοκυριά, οι νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αναμένεται να φέρουν ακόμα σε πιο δύσκολη θέση τα νοικοκυριά και τη βιομηχανία. Όσο όμως κι αν συνδέονται οι τωρινές αυξήσεις με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, η αλήθεια είναι από το 2007 (πολύ πριν το μνημόνιο) οι συνολικές αυξήσεις της ΔΕΗ ξεπερνούν τις είκοσι. Γιατί όμως αυξάνεται τόσο συχνά η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, όταν το κόστος παραγωγής της φαινομενικά παραμένει ίδιο; Ποιοι είναι μερικοί από τους βασικότερους λόγους για αυτό και ποιές είναι οι βαθύτερες αιτίες που δεν έχουμε ενεργειακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές;
Το πραγματικό κόστος της ρύπανσης

Από φέτος η ΔΕΗ θα πρέπει να πληρώνει περίπου 150-300 εκατ. ευρώ το χρόνο (ποσό που λογικά κάθε χρόνο θα αυξάνεται ανάλογα με την τιμή του άνθρακα στην ευρωπαϊκή αγορά ρύπων) για αγορά δικαιωμάτων ρύπανσης, όπως γνώριζε ήδη εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια ότι θα πρέπει να κάνει. Τα χρήματα αυτά βέβαια αποτελούν εθνικούς πόρους, οι οποίοι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία πρέπει να κατευθυνθούν από την κυβέρνηση σε κοινωνικές παροχές (προστασία όσων πλήττονται από τη μετακύλιση του κόστους) και αναπτυξιακές πολιτικές (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξοικονόμηση, υποδομές).
Σε κάθε περίπτωση, αποτελούν το τίμημα που πληρώνουν οι καταναλωτές για την πολύ βρώμικη (λιγνιτική) ηλεκτροπαραγωγή της ΔΕΗ.
Σημειώστε ότι αυτό το ποσό αποτελεί μόνο ένα μικρό ποσοστό του πραγματικού κόστους στην οικονομία από την κατασπατάληση φυσικών πόρων, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την επιβάρυνση της δημόσιας υγείας από τη χρήση λιγνίτη. Κόστος, που σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος φτάνει έως και 3,9 δις το χρόνο, δηλαδή περίπου 1.000 ευρώ ανά νοικοκυριό.
Ακόμα όμως κι αν δεν συμπεριλάβουμε το εξωτερικό κόστος, παραμένει νομοτελειακό γεγονός ότι οι ενεργειακές τιμές θα αυξάνουν συνεχώς στο μέλλον όσο βασιζόμαστε στα ορυκτά καύσιμα, όσο δηλαδή υπάρχει κόστος (πεπερασμένου) καυσίμου.
Πετρελαϊκή εξάρτηση
Τα νησιά που δεν συνδέονται με το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας (πχ Κυκλάδες, Δωδεκάνησα), επί δεκαετίες στηρίζονται στο πετρέλαιο για την ηλεκτροπαραγωγή σε ποσοστό που ξεπερνά το 95%. Το κόστος αγοράς πετρελαίου είναι τόσο υψηλό, που για να μην πληρώνουν οι κάτοικοι των νησιών πολλαπλάσια ποσά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τη διαφορά την επωμίζονται (και σωστά) όλοι οι Έλληνες καταναλωτές μέσα από τις ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας) που αναφέρονται στο λογαριασμό μας.
Το 2011 η ΔΕΗ πλήρωσε περίπου 800 εκ. € για αγορές υγρών καυσίμων, ενώ το 2008 το κόστος ξεπέρασε το 1 δις € εξαιτίας της εκτίναξης της τιμής του πετρελαίου. Όσο εξαρτόμαστε από το… μαζούτ που καίμε στα νησιά μας, τόσο εκτεθειμένοι θα είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ στις αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου.
Κρυφές επιδοτήσεις προς ορυκτά καύσιμα
Μπορεί να μην αναφέρονται στους λογαριασμούς του ρεύματος, όμως ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που πληρώνουμε στη ΔΕΗ πηγαίνει για επιδοτήσεις μονάδων φυσικού αερίου και λιγνίτη. Πρόκειται για επιδοτήσεις που δεν σχετίζονται τόσο με την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, όσο με την ίδια την οικονομική βιωσιμότητα των μονάδων που το παράγουν.
Για παράδειγμα: τα Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος (ΑΔΙ) είναι πληρωμές (κυρίως) προς μονάδες φυσικού αερίου με βάση την ισχύ τους και όχι την παραγωγή τους. Δηλαδή ακόμα και αν δεν λειτουργήσει καθόλου μία μονάδα φυσικού αερίου αυτή θα αποζημιωθεί με 45.000 € ανά εγκατεστημένο ΜW το χρόνο! Το 2011, ΑΔΙ και Μηχανισμός Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους (άλλος μηχανισμός στρεβλής επιδότησης) στοίχισαν στους καταναλωτές περίπου 700 εκ. €.
Στρεβλώσεις υπέρ ορυκτών καυσίμων

Δεν θα βαρεθούμε να το λέμε: η τιμή του ρεύματος αυξάνεται διαρκώς όχι μόνο λόγω των επιδοτήσεων αλλά και των στρεβλώσεων υπέρ των ορυκτών καυσίμων. Για κάθε 10 ευρώ που πληρώνουμε για την ανάπτυξη των ΑΠΕ μέσω του Ειδικού Τέλος ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ στους λογαριασμούς), τα 6 καταλήγουν στα ορυκτά καύσιμα. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του στρεβλού συστήματος υπολογισμού του κόστους παραγωγής ενέργειας: Αν και οι ΑΠΕ μειώνουν το συνολικό κόστος της ηλεκτροπαραγωγής (επειδή συχνά αποτρέπουν τη λειτουργία πολύ ακριβών μονάδων ορυκτών καυσίμων που ανεβάζουν την Οριακή Τιμή του Συστήματος) αυτό το οικονομικό όφελος δεν επιστρέφεται στους καταναλωτές αλλά καταλήγει σαν έξτρα κέρδος στον προμηθευτή. Δηλαδή στη ΔΕΗ. Δηλαδή στα ορυκτά καύσιμα.
Χωρίς αυτές οι στρεβλώσεις, το Ειδικό Τέλος ΑΠΕ θα ήταν περίπου 50-60% χαμηλότερο για τους καταναλωτές, όπως εκτιμούν οι σχετικές μελέτες.
Απουσία επενδύσεων
Επί δεκαετίες τα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν αντανακλούν το πραγματικό κόστος ηλεκτροπαραγωγής. Αυτό σε συνδυασμό με τα διαχρονικά φαινόμενα κακοδιαχείρισης, γραφειοκρατίας και διαφθοράς, έχει συμπιέσει την κεφαλαιακή επάρκεια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η δυνατότητά της για νέες σύγχρονες επενδύσεις χαμηλού άνθρακα και υψηλής απόδοσης έμενε εξαιρετικά περιορισμένη. Αν σε αυτό προσθέσετε και την ιστορική της αδιαφορία απέναντι στις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας, έχετε μία καλή εικόνα της επιχείρησης σήμερα: Μία ΔΕΗ με γερασμένο, μη αποδοτικό και εξαιρετικά ρυπογόνο στόλο μονάδων και χαμηλή κεφαλαιακή ισχύ.
Τι πρέπει να γίνει;
Ο μόνος τρόπος να αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο αυτή η κατάσταση είναι να αναδιαρθρώσουμε την αγορά ενέργειας καταργώντας τις επιδοτήσεις προς τα ορυκτά καύσιμα και να στραφούμε άμεσα στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα, η ΔΕΗ θα πρέπει να επενδύει επιθετικά σε ΑΠΕ και ενεργειακές υπηρεσίες, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Μέχρι το τέλος της δεκαετίας όλες οι ΑΠΕ θα παράγουν σε χαμηλότερο κόστος από τη συμβατική ηλεκτροπαραγωγή (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων και χωρίς να προσμετρείται το εξωτερικό κόστος). Έτσι, δεν θα έχουμε μόνο προστασία των καταναλωτών από υπέρογκες αυξήσεις κάθε χρόνο, αλλά και εκσυγχρονισμό της οικονομίας με νέες και καθαρές τεχνολογίες, πολλές νέες θέσεις εργασίας και κυκλοφορία κεφαλαίων στην αγορά. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να αρκεί για να μην κατασκευαστεί νέα λιγνιτική μονάδα, που θα λειτουργεί μέχρι τα μέσα του αιώνα.
Σε κάθε περίπτωση, η γνώση είναι το καλύτερο εφόδιο που μπορεί να έχει κάποιος ώστε να είναι ενεργός πολίτης και να διεκδικεί ένα καλύτερο σήμερα από αυτό που του επιβάλλεται.

θυροτηλεόραση και ip

Με το σύστημα iPlus η Golmar φέρνει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας IP στη θυροτηλεόραση. Γρήγορη επικοινωνία, εύκολη παραμετροποίηση και προηγμένες δυνατότητες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος iPlus. Όλες οι μονάδες τροφοδοτούνται μέσα από το UTP καλώδιο και η ρύθμισή τους πραγματοποιείται από λογισμικό μέσω του δικτύου Ethernet.
Το iPlus είναι ένα σύστημα θυροτηλεόρασης, όπου όλες οι συσκευές επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω IP. Κάθε μονάδα οδηγείται σε ένα καλώδιο UTP, μέσα από το οποίο τροφοδοτείται υποστηρίζοντας τεχνολογία PoE, αλλά και επικοινωνεί με τις υπόλοιπες μονάδες. Η παραμετροποίηση του iPlus πραγματοποιείται από το πρόγραμμα Beoview Configuration Manager που μπορεί να τρέχει σε έναν υπολογιστή.
Μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος είναι τα παρακάτω:
Εύκολη καλωδίωση: Τροφοδοσία και επικοινωνία μέσα από το καλώδιο UTP.
Ενιαία παραμετροποίηση: Η ρύθμιση για όλο το σύστημα γίνεται μέσα από ένα κοινό πρόγραμμα.
Επικοινωνία χωρίς όρια: Η κάθε μονάδα μπορεί να επικοινωνήσει με οποιαδήποτε άλλη μονάδα του συστήματος.
Απομακρυσμένη διαχείριση ρελέ: Η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη σε επόμενη έκδοση firmware.
Προώθηση εικόνας: Αξιοποιώντας στο μέγιστο την τεχνολογία IP, το σύστημα σε επόμενη έκδοση firmware θα μπορεί να προωθεί την εικόνα της μονάδας εισόδου σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή, στην περίπτωση που ο κάτοικος απουσιάζει.
Οι μονάδες
Για τη δοκιμή του συστήματος είχαμε διαθέσιμες τη μονάδα εισόδου 7104/IP και τις μονάδες διαμερίσματος MS200 και MS201. Η κεντρική μονάδα 7104/IP είναι ένα κομψοτέχνημα με μεταλλική ανοξείδωτη πρόσοψη 2,5mm. Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει 4 πλήκτρα, ενώ η σειρά περιλαμβάνει και άλλες επιλογές, με κορυφαίο το μοντέλο με έγχρωμη οθόνη TFT 3,5” και πληκτρολόγιο.
Οι μονάδες διαμερίσματος ακολουθούν την ίδια μινιμαλιστική σχεδίαση με πρόσοψη 17mm και έρχονται με ακουστικό (MS201) και χωρίς ακουστικό (MS200). Με έγχρωμη φωτεινή οθόνη 3,5” αποδίδουν καθαρή εικόνα και διαθέτουν 6 πλήκτρα χειρισμού. Οι εντολές των πλήκτρων παρουσιάζονται στην οθόνη και αλλάζουν ανάλογα με τη λειτουργία. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει εύκολα κλήσεις ενδοεπικοινωνίας, να δει χαμένες κλήσεις, να διαβάσει μηνύματα, κ.ά. Μάλιστα, υπάρχει και η δυνατότητα αναπαραγωγής αποθηκευμένων φωτογραφιών στη μνήμη της οθόνης.
Προγραμματισμός
Για την καλωδίωση του συστήματος δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα, αφού αρκεί η σύνδεση κάθε μονάδας με ένα UTP καλώδιο (σύνδεση RJ-45) για την τροφοδοσία PoE και την επικοινωνία. Έτσι, όλες οι μονάδες καταλήγουν μία προς μία σε ένα κεντρικό δικτυακό Switch. Η εταιρεία προτείνει τη χρήση του Switch D-Link DGS-1008P για την παροχή κατάλληλης τροφοδοσίας μέσω UTP.
Για τον προγραμματισμό αρκεί να τρέξουμε το πρόγραμμα Beoview Configuration Manager σε έναν υπολογιστή που ανήκει στο ίδιο δίκτυο LAN με τις μονάδες. Τα βασικά βήματα είναι τα παρακάτω:
Αρχικά συνδέουμε μια μια τις μονάδες στο δίκτυο για να αλλάξουμε την default IP διεύθυνση (που φυσικά είναι η ίδια για όλες) μέσα από το λογισμικό. Αφότου αποδώσουμε τις κατάλληλες διευθύνσεις, συνδέουμε όλες τις μονάδες στο Switch.
Το επόμενο βήμα στο λογισμικό είναι η προσθήκη των μονάδων διαμερίσματος. Στην καρτέλα για την κάθε μονάδα εισάγουμε το χαρακτηριστικό της όνομα, τα ονόματα των κατοίκων που θα εμφανίζονται στην οθόνη TFT (μόνο για τη μονάδα 7403/IP), τη διεύθυνση IP και τον αριθμό κλήσης. Στην περίπτωση της δοκιμής μας, όπου είχαμε διαθέσιμη την κεντρική μονάδα χωρίς πληκτρολόγιο, οι αριθμοί 1 έως 4 αντιστοιχούν στα τέσσερα button.
Συνεχίζοντας εισάγουμε τις κεντρικές μονάδες του συστήματος. Επειδή μπορεί να είναι παραπάνω από μια, υπάρχει επιλογή αντιστοίχισης συγκεκριμένων μονάδων διαμερίσματος (που εισαγάγαμε στο προηγούμενο βήμα). Επιπλέον, μπορούμε να παραμετροποιήσουμε ορισμένες λειτουργίες, όπως τον ήχο κλήσης, την ευαισθησία μικροφώνου, τον τύπο του ρελέ πόρτας, κ.ά.
Αφού καταχωρίσουμε όλες τις παραμέτρους στο πρόγραμμα αρκεί να πατήσουμε την επιλογή upload για να φορτώσουμε όλες τις ρυθμίσεις. Το αρχείο παραμετροποίησης μπορεί να αποθηκευτεί, ώστε ο τεχνικός να κρατήσει ένα πολύ χρήσιμο backup, σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνει μελλοντικές αλλαγές.
Ένα ακόμα πλεονέκτημα του συστήματος που προέρχεται από τη χρήση της τεχνολογίας IP είναι η εύκολη αναβάθμιση, που μπορεί να φέρει μεγάλες αλλαγές στην τελική απόδοση.
Δύο χαρακτηριστικά που πρόκειται να δούμε σύντομα στο σύστημα iPlus είναι η απομακρυσμένη διαχείριση ρελέ και η προώθηση εικόνας σε απομακρυσμένο υπολογιστή. Φανταστείτε λοιπόν να κάθεστε στο γραφείο σας και να εμφανίζεται ξαφνικά η εικόνα του επισκέπτη (ή του courier που ποτέ δε σας βρίσκει και αφήνει πάντα ειδοποιητήρια…) που χτυπάει το κουδούνι του σπιτιού σας χιλιόμετρα μακριά! Ανυπομονούμε να δούμε τη λειτουργία να γίνεται πράξη.

Γραφτείτε στο newsletter και μάθετε για όλες τις νέες προσφορές μας
 • 08_olympia.png
 • 09_cooper.png
 • 10_obo.png
 • 11_viokar.png
 • 12_ctc.png
 • 13_teleco.png
 • 14_kouvidis.png
 • 01_schneider.png
 • 02_legrand.png
 • 03_abb.png
 • 04_siemens.png
 • 05_hager.png
 • 06_panduit.png
 • 07_central.png
 • 15_courbi.png
 • 16_vimar.png
 • 17_televes.png
 • 18_steinel.png
 • 19_pilux.png
 • 20_elemko.png

Ελλησπόντου 31, Νίκαια, 18452, Τηλ: +30 210 49 73 986, Fax: +30 6944 27 37 47, Mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                 Όροι Χρήσης και Προστασία Απορρήτου

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable