Ηλεκτρολογικες Εγκαταστασεις
 • Καταστήματα - Γραφεία - Κατοικίες
 • Μελέτες Φωτισμού
 • Αυτοματισμοί
 • Έξυπνο Σπίτι
Συστηματα Ασφαλειας
 • Πυρανίχνευση
 • Συναγερμοί
 • CCTV 
 • Θυροτηλέφωνα
 • Θυροτηλεόραση
Τηλεπικοινωνιες
 • Τηλεφωνικά Κέντρα
 • Οπτικές Ίνες
Τεχνικα και Βιομηχανικα Εργα
 • Μελέτες - κατασκευές - συντηρήσεις ηλεκτρολογικών και τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων
 • Πιστοποιήσεις

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 επισκέπτες και κανένα μέλος

Your Cart :
Το καλάθι σας είναι άδειο.

θυροτηλεόραση και ip

Με το σύστημα iPlus η Golmar φέρνει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας IP στη θυροτηλεόραση. Γρήγορη επικοινωνία, εύκολη παραμετροποίηση και προηγμένες δυνατότητες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος iPlus. Όλες οι μονάδες τροφοδοτούνται μέσα από το UTP καλώδιο και η ρύθμισή τους πραγματοποιείται από λογισμικό μέσω του δικτύου Ethernet.
Το iPlus είναι ένα σύστημα θυροτηλεόρασης, όπου όλες οι συσκευές επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω IP. Κάθε μονάδα οδηγείται σε ένα καλώδιο UTP, μέσα από το οποίο τροφοδοτείται υποστηρίζοντας τεχνολογία PoE, αλλά και επικοινωνεί με τις υπόλοιπες μονάδες. Η παραμετροποίηση του iPlus πραγματοποιείται από το πρόγραμμα Beoview Configuration Manager που μπορεί να τρέχει σε έναν υπολογιστή.
Μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος είναι τα παρακάτω:
Εύκολη καλωδίωση: Τροφοδοσία και επικοινωνία μέσα από το καλώδιο UTP.
Ενιαία παραμετροποίηση: Η ρύθμιση για όλο το σύστημα γίνεται μέσα από ένα κοινό πρόγραμμα.
Επικοινωνία χωρίς όρια: Η κάθε μονάδα μπορεί να επικοινωνήσει με οποιαδήποτε άλλη μονάδα του συστήματος.
Απομακρυσμένη διαχείριση ρελέ: Η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη σε επόμενη έκδοση firmware.
Προώθηση εικόνας: Αξιοποιώντας στο μέγιστο την τεχνολογία IP, το σύστημα σε επόμενη έκδοση firmware θα μπορεί να προωθεί την εικόνα της μονάδας εισόδου σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή, στην περίπτωση που ο κάτοικος απουσιάζει.
Οι μονάδες
Για τη δοκιμή του συστήματος είχαμε διαθέσιμες τη μονάδα εισόδου 7104/IP και τις μονάδες διαμερίσματος MS200 και MS201. Η κεντρική μονάδα 7104/IP είναι ένα κομψοτέχνημα με μεταλλική ανοξείδωτη πρόσοψη 2,5mm. Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει 4 πλήκτρα, ενώ η σειρά περιλαμβάνει και άλλες επιλογές, με κορυφαίο το μοντέλο με έγχρωμη οθόνη TFT 3,5” και πληκτρολόγιο.
Οι μονάδες διαμερίσματος ακολουθούν την ίδια μινιμαλιστική σχεδίαση με πρόσοψη 17mm και έρχονται με ακουστικό (MS201) και χωρίς ακουστικό (MS200). Με έγχρωμη φωτεινή οθόνη 3,5” αποδίδουν καθαρή εικόνα και διαθέτουν 6 πλήκτρα χειρισμού. Οι εντολές των πλήκτρων παρουσιάζονται στην οθόνη και αλλάζουν ανάλογα με τη λειτουργία. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει εύκολα κλήσεις ενδοεπικοινωνίας, να δει χαμένες κλήσεις, να διαβάσει μηνύματα, κ.ά. Μάλιστα, υπάρχει και η δυνατότητα αναπαραγωγής αποθηκευμένων φωτογραφιών στη μνήμη της οθόνης.
Προγραμματισμός
Για την καλωδίωση του συστήματος δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα, αφού αρκεί η σύνδεση κάθε μονάδας με ένα UTP καλώδιο (σύνδεση RJ-45) για την τροφοδοσία PoE και την επικοινωνία. Έτσι, όλες οι μονάδες καταλήγουν μία προς μία σε ένα κεντρικό δικτυακό Switch. Η εταιρεία προτείνει τη χρήση του Switch D-Link DGS-1008P για την παροχή κατάλληλης τροφοδοσίας μέσω UTP.
Για τον προγραμματισμό αρκεί να τρέξουμε το πρόγραμμα Beoview Configuration Manager σε έναν υπολογιστή που ανήκει στο ίδιο δίκτυο LAN με τις μονάδες. Τα βασικά βήματα είναι τα παρακάτω:
Αρχικά συνδέουμε μια μια τις μονάδες στο δίκτυο για να αλλάξουμε την default IP διεύθυνση (που φυσικά είναι η ίδια για όλες) μέσα από το λογισμικό. Αφότου αποδώσουμε τις κατάλληλες διευθύνσεις, συνδέουμε όλες τις μονάδες στο Switch.
Το επόμενο βήμα στο λογισμικό είναι η προσθήκη των μονάδων διαμερίσματος. Στην καρτέλα για την κάθε μονάδα εισάγουμε το χαρακτηριστικό της όνομα, τα ονόματα των κατοίκων που θα εμφανίζονται στην οθόνη TFT (μόνο για τη μονάδα 7403/IP), τη διεύθυνση IP και τον αριθμό κλήσης. Στην περίπτωση της δοκιμής μας, όπου είχαμε διαθέσιμη την κεντρική μονάδα χωρίς πληκτρολόγιο, οι αριθμοί 1 έως 4 αντιστοιχούν στα τέσσερα button.
Συνεχίζοντας εισάγουμε τις κεντρικές μονάδες του συστήματος. Επειδή μπορεί να είναι παραπάνω από μια, υπάρχει επιλογή αντιστοίχισης συγκεκριμένων μονάδων διαμερίσματος (που εισαγάγαμε στο προηγούμενο βήμα). Επιπλέον, μπορούμε να παραμετροποιήσουμε ορισμένες λειτουργίες, όπως τον ήχο κλήσης, την ευαισθησία μικροφώνου, τον τύπο του ρελέ πόρτας, κ.ά.
Αφού καταχωρίσουμε όλες τις παραμέτρους στο πρόγραμμα αρκεί να πατήσουμε την επιλογή upload για να φορτώσουμε όλες τις ρυθμίσεις. Το αρχείο παραμετροποίησης μπορεί να αποθηκευτεί, ώστε ο τεχνικός να κρατήσει ένα πολύ χρήσιμο backup, σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνει μελλοντικές αλλαγές.
Ένα ακόμα πλεονέκτημα του συστήματος που προέρχεται από τη χρήση της τεχνολογίας IP είναι η εύκολη αναβάθμιση, που μπορεί να φέρει μεγάλες αλλαγές στην τελική απόδοση.
Δύο χαρακτηριστικά που πρόκειται να δούμε σύντομα στο σύστημα iPlus είναι η απομακρυσμένη διαχείριση ρελέ και η προώθηση εικόνας σε απομακρυσμένο υπολογιστή. Φανταστείτε λοιπόν να κάθεστε στο γραφείο σας και να εμφανίζεται ξαφνικά η εικόνα του επισκέπτη (ή του courier που ποτέ δε σας βρίσκει και αφήνει πάντα ειδοποιητήρια…) που χτυπάει το κουδούνι του σπιτιού σας χιλιόμετρα μακριά! Ανυπομονούμε να δούμε τη λειτουργία να γίνεται πράξη.

Γραφτείτε στο newsletter και μάθετε για όλες τις νέες προσφορές μας
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε απλά και περιγραφικά να παρουσιάσουμε μια εφαρμογή ενός συστήματος ασφαλείας και επιτήρησης 16 καμερών, με δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης μέσω συστήματος WiFi και γραμμής ADSL. Ο ορισμός ενός συστήματος κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης ( CCTV ) σαν επιτήρησης η σαν επιτήρησης...

Read more...
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Πιστοποιηση Εγκαταστασεων

Στην Ευρώπη, η βασική Οδηγία που διέπει την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα είναι η Οδηγία 2004/108/ΕΚ (Οδηγία EMC) η οποία αντικατέστησε την προηγούμενη Οδηγία 89/336/ΕΟΚ. Στη χώρα μας τέθηκε σε εφαρμογή με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 50268/5137/2007 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1853/2007. Στην Οδηγία...

Read more...
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
θυροτηλεοραση και ip

Με το σύστημα iPlus η Golmar φέρνει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας IP στη θυροτηλεόραση. Γρήγορη επικοινωνία, εύκολη παραμετροποίηση και προηγμένες δυνατότητες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος iPlus. Όλες οι μονάδες τροφοδοτούνται μέσα από το UTP καλώδιο και η ρύθμισή...

Read more...
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ελλησπόντου 31, Νίκαια, 18452, Τηλ: +30 210 49 73 986, Fax: +30 6944 27 37 47, Mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                 Όροι Χρήσης και Προστασία Απορρήτου

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable